College ontvangt Martine Danadam uit Kameroen : op donderdag 20 april om 19.30 uur ontvangt het college van burgemeester en schepenen Martine Danadam in de Lakenhal. Martine Danadam coördineert een vormingscentrum voor jongeren in Mokolo, Kameroen. Vanuit haar opleiding als landbouwkundige ondersteunt zij ook boerengroepen in landbouwtechnieken en zelforganisatie.

Op uitnodiging van het Herentalse comité Kansen voor Jongeren van Mokolo komt Martine van 8 tot 28 april naar Herentals. Zij heeft hier afspraken met verschillende organisaties om zoveel mogelijk nuttige ervaringen te delen. Op donderdag 20 april, aansluitend aan de officiële ontvangst, geeft zij een getuigenis in de Lakenhal. Iedereen is welkom. De toegang bedraagt 5 euro. Die gaat volledig naar Mokolo.

Veeprijskamp op 5 juni

Op pinkstermaandag 5 juni organiseert de stad Herentals samen met de Landelijke Raad de 59ste veeprijskamp op het multifunctionele terrein aan de Herenthoutseweg. Op het programma staan wedstrijden met pony's, paarden, schapen, geiten, ezels en rundvee. Naar goede gewoonte is er ook veel randanimatie. Er is een markt met hoeveproducten, er zijn demonstraties en u kunt kennismaken met kleinvee zoals kippen en konijnen.

Opmaak nieuwe stratenplannen

Het grote hernummeringsproject van de stad brengt verschillende nieuwe straatnamen met zich mee. Daarom wil de stad nieuwe stratenplannen laten drukken. Het college van burgemeester en schepenen beslist om hiervoor opnieuw samen te werken met de firma Horemans uit Leopoldsburg. De firma financiert de uitgave met advertenties van lokale handelaars en diensten en zorgt voor de opmaak, het drukwerk en de bedeling. Het stadsbestuur bezorgt de firma de nodige informatie.

Goedkeuring ontwerpplannen Servaas Daemsstraat

Het college van burgemeester en schepenen keurt de ontwerpplannen goed voor de weg- en rioleringswerkzaamheden in een deel van de Servaas Daemsstraat, de Brouwerijstraat, Woud en een deel van Mussenblok. De stad kan nu een stedenbouwkundige vergunning aanvragen.

Herstelling van muur en poorten begraafplaats

Het college van burgemeester en schepenen gunt de opdracht voor het herstellen van de muur en de poorten aan de begraafplaats van Herentals aan Basalt bvba uit Ekeren. De firma geeft de grote poort en twee kleine poorten een nieuwe laag verf. De grote poort wordt ook geautomatiseerd. De muren rechts en links van de poort en aan de kant van de spoorweg worden gereinigd en plaatselijk opgevoegd.

Provinciaal kampioenschap wielrennen voor nieuwelingen

Wielersportclub (WSC) Watervoort organiseert op zaterdag 13 mei een provinciaal kampioenschap wielrennen voor juniores en een retrokoers. Er is die dag tussen 12 en 18 uur geen doorgaand verkeer mogelijk op de Poederleeseweg (tussen Watervoort en Hulzen) in de rijrichting van Herentals naar Poederlee. Het verkeer van Poederlee naar Herentals kan wel doorrijden. Op Watervoort en Hulzen geldt eenrichtingsverkeer. Plaatselijk verkeer kan meerijden in de rijrichting van de koers. Verder geldt er op het hele parcours een parkeerverbod.

Kermis in Morkhoven

Van zondag 14 tot dinsdag 16 mei staat de meikermis op het dorpsplein in Morkhoven. Hierdoor is er geen doorgaand verkeer mogelijk in Dorp van woensdag 10 mei om 8 uur tot woensdag 17 mei om 17 uur. Er geldt ook een parkeerverbod.

Hemelbal in Morkhoven

Op woensdag 24 mei organiseert Chiro Morkhoven het jaarlijkse Hemelbal in een grote tent achter de chirolokalen. Van 20 uur tot 4 uur geldt er eenrichtingsverkeer vanuit de Molenstraat naar de Rode-Leeuwstraat, de Sint-Niklaasstraat en Dorp tot aan de Streepstraat. Van 18 uur tot 4 uur geldt er een parkeerverbod in de Rode-Leeuwstraat (tussen Molenstraat Sint-Niklaasstraat) en in de Sint-Niklaasstraat (tussen Rode-Leeuwstraat en Wiekevorstseweg).

Stickerverkoop Rode Kruis

Van donderdag 27 april tot donderdag 11 mei vindt de veertiendaagse van het Rode Kruis plaats. De Rode Kruisafdeling van Herentals verkoopt stickers in het stadscentrum en op de belangrijkste kruispunten in en rond de stad. Om de vereniging te steunen, hangt het stadsbestuur vlaggen van het Rode Kruis aan de vlaggenmasten op de Grote Markt.